Drveni pelet se proizvodi iz usitnjenog drveta.Da bi se drvo obrađivalo prvo se mora osušiti od vlage, tj. njegova vlažnost se mora smanjiti na određeni procenat. Osušeno i usitnjeno drvo prolazi kroz peletirku, koja usitnjene delove drveta (piljevinu) potiskuje u matricu. Pod uticajem temperature i pod pritiskom oslobađa se lignin kao prirodno vezivo, tako se formira pelet. Nakon hlađenja pelet se pakuje u vreće od 15 kilograma.

Zašto je naš pelet najkvalitetniji u Srbiji?

bukov-peletAko ste pogledali sertifikat koji posedujemo o kvalitetu peleta i uporedili ga sa drugim proizvođačima u Srbiji, videli ste da mi proizvodimo pelet premium kvaliteta. Zašto je naš pelet najkvalitetniji?

Kvalitena sirovina za pelet

Za proizvodnju peleta bitna je sirovina, a u većini slučajava sirovina za proizvodnju peleta je otpadak – nusprodukt nakon neke vrste prerade drveta. U ovom slučaju mi smo u prednosti jer je naša sirovina kavalitetna, mi proizvodimo nameštaj od bukovog drveta, a otpadak za pelet se koristi od drveta najboljeg kvaliteta. Piljevina je već bez kore i drugih primesa, prljavština. Idealna sirovina za kvalitetan pelet. Linija za proizvodnju peleta je iz uvoza i nije ručno pravljena.

Kod peleta je bitna kontrola vlage, odnosno održavanje nivoa vlage u sirovini je vrlo bitna stavka u kvalitetu peleta. Ako pogledate u sertifikatu naš pelet ima vrlo nizak procenat vlage.

  • blank
  • blank

Dodatne informacije o peletu

  • blank
  • blank