blank

Bukovi peleti imaju mnoge prednosti u odnosu na druge izvore energije:

Ekološki prihvatljiv: Bukovi peleti proizvode manje emisije CO2 u poređenju sa fosilnim gorivima, kao što su ugalj, nafta i gas. Takođe, proizvodnja drvenih peleta ne stvara novu količinu CO2 jer je drvo prirodni obnovljivi resurs.

Ekonomičan: Pelet od bukve je ekonomičan izvor energije jer je cena peleta stabilnija i predvidljivija u odnosu na cene fosilnih goriva. Pored toga, peleti su veoma efikasni u proizvodnji toplote, što znači da će potrošači dugoročno štedeti.

Dostupnost: Pelet od bukve je lako dostupan u mnogim regionima u Evropi i svetu, a mnogi proizvođači i dobavljači nude visokokvalitetne pelete.

blankLako skladištenje: Bukovi peleti su kompaktni i lako se mogu skladištiti u malom prostoru, kao što je podrum ili garaža. Ovo čini pelete veoma praktičnim izborom za one koji žive u malim kućama ili stanovima.

Čisto: Bukove pelete sagorevaju gotovo bez ostataka i ostavljaju malo pepela, što ga čini veoma čistim izvorom energije. To znači da nema potrebe za čestim čišćenjem kotlova ili peći.

Višenamenski: Bukovi peleti se mogu koristiti u različitim vrstama šporeta i kotlova, uključujući i one koji se koriste za grejanje prostora i vode. To znači da su peleti veoma raznovrsni i da se mogu koristiti u različite svrhe.

Sve ove prednosti čine bukove pelete atraktivnim izborom za one koji traže ekološki prihvatljiv, ekonomičan i praktičan izvor energije.

  • blank
  • blank

Dodatne informacije o peletu

  • blank
  • blank